מתכון ללביבות ירק
29נובמבר 21
מה צריך?
- 5 תפוחי אדמה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 בצלים
- 3 ביצים
- 4 כפות קמח (אפשר להמיר בקוואקר או קמח כוסמין)
- מלח ופלפל
- מעט שמן זית לטיגון
- מחבת נון-סטיק
איך מכינים?
- נגרד את תפוחי האדמה והבצלים בפומפייה
- נניח את תערובת הבצל ותפוחי האדמה במסננת מעל הכיור/מעל קערה נקייה למשך חצי שעה על מנת שיגירו את הנוזלים.
- לא לוותר על השלב הזה - זה מה שנותן ללביבות את המרקם המושלם לאחר הטיגון!
- נערבב בקערה את תפוחי האדמה, הבצלים, הירקות, הביצים והקמח.
- נוסיף מלח ופלפל.
- נחמם מעט שמן זית במחבת על אש גבוהה.
- כשהשמן חם, ניצור לביבות בעזרת שתי כפות, אחרי 2-3 דקות נהפוך את הלביבות ונמשיך את הטיגון עד להזהבה.
- * מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה
בתאבון :)