15876620073793.png

מתכון ללביבות ירק

מה צריך?

  • 5 תפוחי אדמה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 בצלים 
  • 3 ביצים
  • 4 כפות קמח (אפשר להמיר בקוואקר או קמח כוסמין)
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מחבת נון-סטיק

 

איך מכינים?

  • נגרד את תפוחי האדמה והבצלים בפומפייה
  • נניח את תערובת הבצל ותפוחי האדמה במסננת מעל הכיור/מעל קערה נקייה למשך חצי שעה על מנת שיגירו את הנוזלים.
  • לא לוותר על השלב הזה - זה מה שנותן ללביבות את המרקם המושלם לאחר הטיגון!
  • נערבב בקערה את תפוחי האדמה, הבצלים, הירקות, הביצים והקמח.
  • נוסיף מלח ופלפל.
  • נחמם מעט שמן זית במחבת על אש גבוהה.
  • כשהשמן חם, ניצור לביבות בעזרת שתי כפות, אחרי 2-3 דקות נהפוך את הלביבות ונמשיך את הטיגון עד להזהבה.
  • * מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה

  

בתאבון :)