קראמבל תפוחים

קראמבל תפוחים

מתכון לקראמבל פינק ליידי, במיוחד ליום הליידי!

 

מה צריך?

 
  • 8 תפוחי עץ מזן פינק ליידי
  • 250 גרם חמאה פלוס 2 כפות, שזה יוצא בערך 280 גרם
  • 150 גרם קמח
  • 250 גרם 2 כפות סוכר דמררה
  • 120 גרם אבקת שקדים טחונים
  • חצי לימון
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
 

איך מכינים?

 
  • מערבבים את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והמוסקט עד לקבלת בצק נוקשה.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  • מקלפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לשמיניות לאורך. (כדאי לטפטף מיץ לימון על הפלחים כדי שלא ישחירו)
  • משמנים את תבנית החרס בחמאה ומפזרים עליהסוכר דמררה.
  • מסדרים את פלחי התפוחים באופן מעגלי על תחתית התבנית, ומפוררים מעליהם בנדיבות את הבצק שהוכן קודם לכן, עד שכל התפוחים יהיו מכוסים.
  • אופים בתנור שחומם כ-50 דקות או עד שהבצק מזהיב לגמרי.

 

להגיש מיד, מה זה מיד? אתמול! ואם אין קצפת וגלידה על תדברו איתנו.