קראמבל תפוחים
3מרץ 22
מתכון לקראמבל פינק ליידי, במיוחד ליום הליידי!
מה צריך?
- 8 תפוחי עץ מזן פינק ליידי
- 250 גרם חמאה פלוס 2 כפות, שזה יוצא בערך 280 גרם
- 150 גרם קמח
- 250 גרם 2 כפות סוכר דמררה
- 120 גרם אבקת שקדים טחונים
- חצי לימון
- חצי כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
איך מכינים?
- מערבבים את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והמוסקט עד לקבלת בצק נוקשה.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מקלפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לשמיניות לאורך. (כדאי לטפטף מיץ לימון על הפלחים כדי שלא ישחירו)
- משמנים את תבנית החרס בחמאה ומפזרים עליהסוכר דמררה.
- מסדרים את פלחי התפוחים באופן מעגלי על תחתית התבנית, ומפוררים מעליהם בנדיבות את הבצק שהוכן קודם לכן, עד שכל התפוחים יהיו מכוסים.
- אופים בתנור שחומם כ-50 דקות או עד שהבצק מזהיב לגמרי.